4. sezon 13. bölüm ( Jeremy Bentham , John Locke )


En son 3. sezonun son bölümünde tabutla ilgili sahneyi görmüştük. Görünüş itibari ile küçük bir tabuttu. Ve en önemli olan şey tabutun içinde kimin olduğuydu. öldüğü söylenen kişi Jeremy Bentham idi. Ama 3. sezonda hiç ismi dahi geçmediği için doğal olarak bu şahsiyeti tanımıyorduk. Ama 4. sezon finalinde bu gizem son buldu ve Jeremy aslında bizim gayet yakından tanıdığımız John Locke imiş.



John galiba 5. sezonda kaybolan adadan ayrılıyor ve kahramanlarımız yani oceanic 6′lısını tek tek ziyaret ediyor. bu ziyaretten , tabut başındaki Jack ve Ben’in konuşmalarından anladığımız üzere en çok jack etkilenmiş ve geri dönmeye karar vermiş. Ama artık john ölü ve adaya geri dönebilmenin tek yolu oceanic 6 ve digerlerinin aynı anda beraberce adaya dönmesi. ama john’u nasıl götüreceklerini tartışacaklar. michael ‘ın intihar girişimlerini hatırlarsanız ada onun ölmesini istemiyordu. ve öldürmüyordu, silah bil ateş almamıştı, peki bu seçilmiş insan John Locke nasıl öldü acaba diye eklemeden geçemeyeceğim.



Bu arada dip not düşeyim; belki biliyorsunuzdur John Locke gerçek hayatta yani günümüz dünyasında eskiden yaşamış ünlü bir filozofun adıdır. sezon finalinde ismi geçen Jeremy Bentham ise bu filozof John Locke’un babasının adıdır. Senaristler beni yine şaşırttı açıkcası. daha izlenebilir hale geliyor.